Facebook Twitter Pinterest Linkedin Google + Email Whatsapp Telegram

الأزمة الاقتصادية وظروف المعيشة في مصر مش محتاجين نتكلم عنهم كتير، لأنهم اصبحوا بيمثلوا عبء علي شريحة كبيرة من المجتمع والسواد الأعظم من الشريحة دة، من فئة الشباب.

الهجرة او السفر سعات بيكونوا حل ولو مؤقت لما بتكون مش قادر تحقق الي نقسك فيه جوة بلدك، فبتحاول تحققة في مكان تاني، خصوصًا لما الظروف بتكون ضد طموحاتك.

بس قبل مانتكلم عن اي شئ متعلق بالسفر او الهجرة ، اشمعني البلد دة بالذات !

  • اشمعني جورجيا !

1- أولاً لو بصيت حواليك هتلاقي دول كتير بقي صعب جداً السفر ليها، اما بسبب ان كتير سافروا هناك قبلك او لأن البلاد ده نفسها غيرت قوانينها واصبحت الهجرة اليها شئ مش سهل، والكلام ده ينطبق علي دول الخليج ومعظم دول اوروبا او امريكا، الا أن جورجيا حتي لحظة كتابة المقال، مازالت من الدول الي بتسمح للمصريين السفر والهجرة ليها بشروط مش صعبة.

2- جورجيا بلد نامية لسا خارجة من حرب مع روسيا، والبلد بتقف علي رجليها وماشية في اجراءات الانضمام للاتحاد الاوروبي، يعني بلد ممكن تلاقي فيها فرص في المستقبل.

الحياه-في-جورجيا

  • طيب اعمل ايه عشان اقدر اخد اقامة في جورجيا واشتغل واعيش هناك !
  • 1- اول حاجة هتعملها انك تقدم علي فيزا “اون لاين” من خلال الموقع ده، مش هتاخد اكتر من 5 ايام وتكلفة 20 دولار وهيوصلك علي الميل بتاعك تأشيرة الكترونية مدتها 3 شهور بشرط انك متقعدش في البلد هناك اكتر من 30 يوم متواصل،او تروح بنفسك للسفارة في المهندسين، وفي الغالب كله بياخد التأشيرة بدون اي مشاكل ومن اول مرة.
  • 2- اول ماتوصل العاصمة تبليسي وتستريح، اول خطوة هتعملها عشان تفتح شركة خاصة بيك، هتروح مكان اسمة “Justice House” ودة مكان بالظبط زي مجمع التحرير عندنا مع الاختلاف طبعا في المعاملة والتحضر، علي باب المكان ده هتلاقي ناس هتسألك عاوز تعمل ايه، اختار حد الانجليزي بتاعة كويس وفاوضة في السعر وهو هيخلصلك ويترجم ليك كل الاوراق المطلوية في أقل من نص ساعة والأحسن تكون معاة وهو بيعملك الورق ده، في جميع الاحوال متسبش جواز سفرك لحد ومتدفعش فلوس غير لما تخلص خالص. 
  • بعد ماتخلص ورقك هتدخل المكان ده وتاخد رقم تملي شوية بيانات عن اسم شركتك وبياناتك الشخصية وتسلم الورق، بس كدا وتيجي تاني يوم تستلم ورق شركتك، الخطوات ده كلها لافيها رشوة او واسطة، القانون هناك قوي وبيحمي وبيشجع الاستثمار.

طيب ثانية واحدة هو انا معايا رأس مال اساسا عشان يبقي عندي شركة، الي مش هتصدقة ان الشركة ده ممكن تفتحها برأس مال 100 دولار، المهم وانت بتعمل الشركة هيسألوك نوع شغلها ايه خليها مفتوحة لكافة الأنشطة عشان متبقاش متقيد بعد كدا في نوع معين من الشغل.

  • 3- دلوقتي انت عندك شركة، تقدر علي حسها تفتح اي حاجه بتعرف تشتغلها زي مطعم،كافية، شركة سياحة، ولو ملكش في دول ممكن تشتري عربية وتشغلها تاكسي “مشروع مربح هناك” خصوصا ان رخصتك المصرية معترف بيها هناك وتقدر تسوق بيها هناك بدون رخصة دولية، او اي مشروع تاني، ده يتوقف علي كل شخص والي هو عاوز يعملة، وفي الحالة ده بتاخد الاقامة بسهولة وبتكون 6 شهور او سنة لاول مرة.
  • ولو مافيش فكرة في دماغك لسا، خلص اوراق الشركة وهات محاسب يعملك تأمينات وضرايب وادفعهم وهيدوك الاقامة لحد ماتبدأ في فكرة بجد.
  • Justice-House-Tbilisi
  • طيب لو مش معايا رأس المال ده الي هفتح بية المشروع اعمل ايه !

في الحالة ده هتشوف حد يعينك بعقد عمل وتدفعلة فلوس وبعد كدا ممكن يلغية بعد ماتاخد الاقامة وطبعا ده مقابل مبلغ مالي مش بيكون كبير برضه يعني “500 دولار” مثلا.

*نصيحة، في جميع الاحوال حاول تتعلم روسي قبل ماتسافر او اتعلم جورجي هناك لو خدت الاقامة، لان الناس هناك مش بيتكلموا انجليزي كويس.

-الحساب البنكي:

في جميع الاحوال هتحتاج حساب بنكي هناك عشان الاقامة او العمل هناك، الغريب ان في الوقت الي بيطلبوا منك في بلدك مبلغ كبير عشان تفتح حساب واوراق كتير وفي الأخر برضه مبتعرفش تشتري بفلوسك اي حاجه برة مصر بسبب القيود التعجيزية المفروضة علي بطاقات الإئتمان هناك الوضع مختلف تماما،ببساطة تقدر تفتح حساب بنكي في جورجيا ب 50 دولار +جواز سفر، واليوم التالي تبدأ تستخدة حسابك وبطاقات الإئتمان الي ملهاش حد “ليميت” استخدام زي هنا، فية بنوك هناك كتيرة من احسنها ” TBC”، أفضل بنك في جورجيا لعام 2016.

تحديث”التصريح الامني” :
بعد فرض تصريح أمني علي السفر الي جورجيا من مصر، أصبحت التأشيرة الالكترونية عديمة الفائدة، في الحالة ده هتقدم في السفارة مباشر ، الاول تملي الاستمارة من علي الموقع  وده فيديو شرح ازاي تملي الاستمارة فيديو .

-هتعمل ايداع ب 20 دولار في بنك CIB، وحجز فندق وطيران مبدئي+ كشف حساب لاخر 3 شهور وتأمين سفر.

  • بالنسبة لخطوات استخراج التصريح الأمني فبيكون من مجمع التحرير، إذا كنت طالب في الحالة ده بتحتاج دعوة من حد هناك او ممكن اي شركة سياحة تعملهالك من مصر بمقابل مادي ، اما إذا كان مكتوب في جواز سفرك اي مهنة فمش هيبقي فيه مشكلةن واستلام التصريح بيكون بعد 4 أيام عمل.

بنوك-في-تبليسي

Facebook Twitter Pinterest Linkedin Google + Email Whatsapp Telegram

نبذة عن الكاتب

حطت أقدامى في أراضٍ مختلفة، امتزجت شخصيتى بثقافتها، تأثرت بحضاراتها، تعلمت من شعوبها، وتفاعلت مع أحداثها، وما زلت أشعر أنه ينقصنى الكثير وأن رحلتي لم تبدأ بعد

مقالات متعلقة

شارك في النقاش